Två banalternativ

Långa banan – 57 km

Vi tycker att den långa banan på 57 km är väldigt vacker, vi hoppas ni hinner ta in det. Banan i sig är ganska lättcyklad men relativt kuperad vilket gör den utmanande, särskilt med tanke på att det är tidigt på säsongen. Den innehåller både snabba nedförsbackar där man kan mata på och lite trixigare utförspartier. Naturligtvis innehåller banan också en del utmanande cykling uppför men då inte speciellt tekniskt.

Banan är tuff nog för att eliten skall få något att bita i men amatörer kommer inte att ha några problem med att ta sig an utmaningen. I den södra delen av banan kan man se att vi gjort lite förändringar jämfört med tidigare. Vi har valt att undvika att cykla längs länsväg 164. Det var en farlig sträcka av loppet som nu ersatts av härlig stigcykling istället!

Klicka här för att se en karta över banan!    

bana

Korta banan – 35 km

Den korta banan är ca 35 km och avsedd för dig som inte har cyklat så mycket i skogen innan, eller som inte har hunnit träna så mycket, men som ändå vill ha en utmaning. För det mesta är det grus och asfalt-yta, men även kortare sträckor på stigar.

Korta banan har start och mål på samma plats som långa banan – mitt i Bengtsfors centrum. Allt för att få en ännu bättre inramning av tävlingen!

Korta banans start är kl: 12:00

 

Inlägget finns också på: Engelska